Головна Новини Світ Європа ОБСЄ засудила вибори в Білорусі, що потоптали демократію і громадянські свободи
commentss НОВИНИ Всі новини

ОБСЄ засудила вибори в Білорусі, що потоптали демократію і громадянські свободи

На думку європейських спостерігачів, виборний процес у Білорусі поступово перетворюється на формальність

18 листопада 2019, 20:59 comments1906
Поділіться публікацією:
ОБСЄ засудила вибори в Білорусі, що потоптали демократію і громадянські свободи

На думку тимчасової спостережної за позачерговими виборами в Республіці Білорусь місії ОБСЄ, процес народного голосування став актом неповаги до фундаментальних принципів демократії. Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

За словами керівника короткочасної комісії Маргарет Седерфельд, у білоруської виборчої кампанії були помічені такі неприпустимі факти, як перешкоди в здійсненні реєстрації окремих політичних партій, обмежена кількість місць для масових заходів та плату за їх проведення. Також, в Республіці напередодні була введена кримінальна відповідальність за наклеп, що також викликало обґрунтовані підозри про залякування опозиції та політичних конкурентів.

"Ці вибори продемонстрували загальну неповагу до демократичних зобов'язань. В країні, де влада і незалежність парламенту лімітовані, а основні свободи обмежені як для виборців, так і для кандидатів, парламентські вибори ризикують стати формальністю", — підкреслює Седерфельд.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за попередніми даними Центральної виборчої комісії Білорусі, опозиційні сили не змогли пройти в парламент. Згідно з результатами голосування, продовжать правити країною депутати, які представляють Білоруську патріотичну партію, Республіканську партію праці і справедливості, Ліберально-демократична партія, а також представники громадського об'єднання Біла Русь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!