Головна Новини Світ Європа Нідерланди офіційно звинуватили Росію в заступництві Цемаху
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерланди офіційно звинуватили Росію в заступництві Цемаху

Росія не стала заарештовувати головного свідка катастрофи МН-17 і закрила Нідерландам можливість його допитати

2 грудня 2019, 16:24 comments1867
Поділіться публікацією:
Нідерланди офіційно звинуватили Росію в заступництві Цемаху

Прокуратура Нідерландів офіційно пред'явила Росії її небажання заарештовувати Володимира Цемаха,  щоб уникнути його допиту у справі про катастрофу літака МН-17. Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

Відомо, що Цемах обіймав посаду командира протиповітряної оборони проросійських сепаратистів на сході України. Він був переданий Росії в рамках обміну полоненими між Україною і РФ, після цього Нідерланди зажадали його екстрадиції.

"Росія підтвердила отримання цього прохання, але не приступила до прямого арешту Цемаха. Навіть після того, як це неодноразово вимагалось, наприклад, міністром Блоком в особистій зустрічі зі своїм російським колегою Лавровим", — вказує нідерландське відомство.

В офіційному зверненні зазначено, що Цемах повернувся в рідне місто на Донбасі, яке на даний момент не контролюється київською владою.

"19 листопада наша прокуратура отримала повідомлення з Росії про те, що прохання про арешт не може бути виконана, оскільки Цемах не перебував у Росії. Потім він, як і побоювалися Нідерланди, повернувся в своє рідне місто на сході України. В тій області, яка знаходиться в руках проросійських сепаратистів, українська влада не контролюють ситуацію. Таким чином, Цемах більше не може бути виданий Нідерландам", — підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адвокат Цемаха Анатолій Кучерена заявив про готовність свого підзахисного давати Нідерландам свідчення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!