Власник Louis Vuitton втратив 5 млрд доларів через загрози ведення мит США

Бернар Арно втрачає статки на тлі конфлікту між США і Францією

Керівник французького виробника предметів розкоші Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно втратив 4,8 млрд дол. через можливість введення США мита на французькі товари. Про це свідчать дані лічильника Forbes Real Time, передає "Прайм".

Напередодні торговий представник США заявив, що Франція проводить дискримінаційну політику щодо американських цифрових компаній. Штати розглядають можливість ввести у відповідь мита за ставкою до 100% на товари з Франції на суму до 2,4 млрд дол. У той же час, міністр економіки і фінансів Брюно Ле Мер зазначає, що такі заходи не припустимі і в разі їх застосування Євросоюз дасть "сильну відповідь".

На тлі цих заяв статки найбагатшої людини Європи Бернара Арно знизилися до 102,8 млрд дол., а акції LVMH втратили 2%.

Раніше "Коментарі" писали, що світовий лідер індустрії розкоші Louis Vuitton офіційно підтвердив покупку американського ювелірного дому Tiffany&Co. У компанії заявляють, що така угода дозволить зміцнити позиції бренду на світовому ринку в ювелірній справі і підніме продажі в США. Для Louis Vuitton таке придбання стало найбільшим з 2017 року, коли відбулася операція з продажу французької компанії Dior.