Головна Новини Світ Європа "Метод Росії - це тероризм": Пристайко відповів Макрону на саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

"Метод Росії - це тероризм": Пристайко відповів Макрону на саміті НАТО

Глава українського МЗС висловив стурбованість заявою Еммануеля Макрона, який розділив поняття Росії та світового тероризму

3 грудня 2019, 22:23 comments2467
Поділіться публікацією:
"Метод Росії - це тероризм": Пристайко відповів Макрону на саміті НАТО

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що Росія є державою, яка здійснює терористичну діяльність на офіційному рівні. Про це він заявив на саміті НАТО, який проходив сьогодні в Лондоні, передає "Європейська правда".

Таку реакцію українського міністра викликала заява французького президента Еммануеля Макрона, який напередодні висловився щодо Росії, знівелювавши ступінь її агресії.

"НАТО — організація колективної оборони, але проти кого? Хто наш спільний ворог? Нам потрібно уточнити це. І це стратегічне питання. Іноді я чую, як деякі кажуть, що це Росія чи Китай, наш ворог. Чи є метою Північноатлантичного альянсу ідентифікувати одного або іншого як наших ворогів? Я так не думаю. Наш спільний ворог в Північноатлантичному альянсі — це тероризм, який вразив наші країни", — підкреслив Макрон у своїй промові, закликавши країни НАТО налагоджувати контакти і йти на переговори з Росією.

Вадим Пристайко звернув увагу глав держави, що слова їх соратника не відповідають істині і Російську Федерацію в нинішньому стані не варто відокремлювати від поняття "тероризм".

"Я не бачу різниці між тероризмом і Росією. Тероризм — це дії для досягнення політичних цілей через залякування. Невже хтось скаже, що Росія робить щось інше?" — підкреслює глава МЗС.

Торкнувшись у своїй промові теми російсько-українського конфлікту, Пристайко зазначив, що дії РФ на Донбасі і в Криму, зі спробами вплинути на українську владу, є прикладом такого впливу.

"Це тероризм, але тероризм на державному рівні", — пояснив він.

На думку Пристайко, НАТО має унікальну і єдину можливість впливу на Росію.

"Те, що здатний робити Альянс — це єдина мова, яку розуміє Путін", — заявив міністр, маючи на увазі військову силу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вадим Пристайко оригінально охарактеризував необхідність Росії залишити захоплені нею території Криму і Донбасу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!