Головна Новини Світ Європа В Іспанії визнали Голодомор геноцидом проти українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії визнали Голодомор геноцидом проти українців

Валенсійський парламент ухвалив документ для просвіти нації про сталінські і антилюдські злочини

5 грудня 2019, 15:32 comments1638
Поділіться публікацією:
В Іспанії визнали Голодомор геноцидом проти українців

Парламент іспанської автономної області Валенсії сьогодні одноголосно прийняв постанову, в якій засудив геноцидні дії сталінського режиму в Україні в 1932-1933 роках. Про це передає "Європейська правда".

Прийнята постанова "Про підвищення обізнаності та засудження великих злочинів ХХ століття, яким став Голодомор 1932-1933 років". У своїх виступах під час розгляду представники всіх фракцій погодилися з оцінкою Голодомору як геноциду проти жителів України.

У мотивувальній частині документа йдеться про "рішучий осуд нелюдських і геноцидних дій, вчинених тоталітарним режимом Сталіна".

Резолютивна частина постанови закликає виконавчу владу сприяти "впізнавання і засудження Голодомору — разом з великими злочинами XX століття, диктатурами, формами репресій та знищення людських життів — щоб пам'ять про ці події служила попередженням для нинішніх і майбутніх поколінь валенсійців".

Згідно з документом, валенсийское уряд у тримісячний термін має повідомити парламентського комітету з прав людини про вжиті заходи в цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що московські власті дозволили провести акцію в пам'ять про жертви Голодомору вперше за весь час існування Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!