Головна Новини Світ Європа У столиці Чехії тисячі людей вийшли на вулиці вимагати відставки прем'єр-міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

У столиці Чехії тисячі людей вийшли на вулиці вимагати відставки прем'єр-міністра

Багатотисячні демонстрації в Празі почалися близько 6 вечора і тривають досі, але прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш вже заявив, що у відставку не збирається

10 грудня 2019, 21:30 comments1830
Поділіться публікацією:
У столиці Чехії тисячі людей вийшли на вулиці вимагати відставки прем'єр-міністра

У центрі Праги тисячі людей вийшли на демонстрацію з вимогою відставки прем'єр-міністра Андрія Бабиша. Про це повідомляє видання "Європейська правда".

Демонстрація почалася в 6 годин вечора з хвилини мовчання в пам'ять про жертв стрілянини в університетській лікарні Острави. Після цього протестувальники почали марш через центр до Вацлавської площі, вимагаючи відставки Бабіша.

"Те, що сталося і що відбувається, включаючи реакцію Андрія Бабіша, який тримає в заручники чеських громадян, настільки серйозне, що ми тут до січня. З нас вистачить! Ми хочемо прем'єр-міністра, а не брехуна", — розповів один з організаторів акції.

Серед виступаючих були також директор Transparency International Девід Ондрачєк і колишній регіональний директор Чеської екологічної інспекції Яна Моравцова.

Бабіш заявив, що не збирається подавати у відставку.

"Опозиція регулярно ходить на демонстрації, бо антибабіш — їх єдина програма, вони більше нічого не можуть зробити", — сказав глава уряду.

Демонстрації, спрямовані на відставку прем'єр-міністра Чехії Андрія Бабиша проходять в Празі вже не вперше. Раніше портал "Коментарі" писав, що 16 листопада масові демонстрації пройшли в столичному парку Лєтна. В Празі зібралися люди з усієї республіки, щоб висунути ультиматум Бабішу. Організатори зажадали від чиновника відмовитися від бізнесу, в іншому випадку демонстранти вимагають його відставки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!