Головна Новини Світ Європа Екс-главу МВС Італії позбавили депутатської недоторканності
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-главу МВС Італії позбавили депутатської недоторканності

Після позбавлення депутатської недоторканності екс-глава МВС Італії Маттео Сальвини постане перед судом у зв'язку з негуманним поводженням з біженцями

13 лютого 2020, 05:25 comments1604
Поділіться публікацією:
Екс-главу МВС Італії позбавили депутатської недоторканності

В Італії Сенат проголосував за позбавлення депутатської недоторканності колишнього міністра внутрішніх справ країни, лідера правопопулістської партії Ліга Маттео Сальвини, повідомляє dw.com.

Очікується, що тепер політик постане перед судом міста Катання на Сицилії за звинуваченням у перевищенні службових повноважень і незаконному позбавлення волі десятків мігрантів.

Мова йде про інциденті, пов'язаному з судном Gregoretti, на борту якого перебували близько 130 мігрантів, врятованих моряками в Середземному морі, недалеко від узбережжя Лівії.

У липні 2019 року влада Італії дозволили лише кільком мігрантам з числа пасажирів цього судна зійти на італійський берег, у тому числі жінкам, які перебувають на останніх термінах вагітності, і їх сім'ям, а також 15 неповнолітнім.

Як повідомляло видання "Коментарі", раніше Верховна Рада підтримала законопроект №1009, який дозволяє проводити обшуки у народних обранців без згоди парламенту. У законопроекті йдеться про обшуки в будинку або в машині у народного обранця, огляд особистих речей і багажу, а також доступ до листування, телефонних розмов і кореспонденції. У даний момент народні депутати недоторканні. Провести обшуки у народного обранця можна тільки у разі, якщо за поданням генпрокурора Верховна Рада дала згоду на його притягнення до кримінальної відповідальності.

В Україні набув чинності закон проб скасування депутатської недоторканності. Відповідно до закону, вилучаються назва статті — "нардепам гарантується депутатська недоторканність" — і норма, згідно якої "народні депутати нашої країни не можуть без згоди парламенту бути притягнутими до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані". Інша норма статті продовжить діяти: нардепи не будуть юридично відповідати за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!