Головна Новини Світ Європа Глава уряду Румунії пішов у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава уряду Румунії пішов у відставку

Президент Румунії прийняв заяву про відставку у Людовика Орбана

25 лютого 2020, 20:57 comments1998
Поділіться публікацією:
Глава уряду Румунії пішов у відставку

Прем'єр-міністр Румунії Людовик Орбан склав повноваження і залишив посаду у зв'язку з вотумом недовіри, оголошеного йому Націонал-ліберальною партією. Про це передає агентство "РБК-Україна".

За словами президента Клауса Йоханніса, дана ситуація була викликана бойкотом, що відбувся вчора на засіданні парламенту з боку Соціал-демократичної партії.

Глава Румунії також зазначив, що прийняв відставку глави кабінету і скликав на середу, 26 лютого, консультації з парламентськими політичними партіями з метою висунення нової кандидатури на посаду прем'єр-міністра.

Відзначимо, що вотум недовіри уряду ініціювала опозиційна Соціал-демократична партія після того, як уряд взяв на себе відповідальність за реформу виборчого законодавства. Відповідно до них, мерів міст повинні вибирати не в один тур виборів, а в два.

За словами представників Ліберал-демократичної партії, дострокові парламентські вибори можуть провести разом з місцевими — тобто влітку цього року.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан став прем'єр-міністром Румунії наприкінці минулого року в результаті масових протестів проти уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!