Головна Новини Світ Європа Громадський транспорт в Люксембурзі буде абсолютно безкоштовним
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадський транспорт в Люксембурзі буде абсолютно безкоштовним

Так влада країни має намір знизити попит на особистий транспорт і позбутися колапсів на дорогах в "годину-пік"

27 лютого 2020, 00:56 comments2615
Поділіться публікацією:
Громадський транспорт в Люксембурзі буде абсолютно безкоштовним

З 1 березня весь громадський транспорт Люксембургу, включаючи міжміські поїзди, стане безкоштовним і буде фінансуватися виключно з коштів бюджету. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на європейські ЗМІ.

Таким чином, Люксембург стане першою в світі країною, де буде діяти подібний безкоштовний проїзд.

Для поїздки в автобусі, трамваї або поїзді більше не треба буде купувати квиток: достатньо мати при собі посвідчення особи. Між тим, наголошується, що в поїздах все ж залишиться перший клас з додатковим комфортом в обслуговуванні, місця в якому будуть платними.

Такий спосіб ініційований державною владою Люксембургу для мотивації громадян не використовувати особистий автотранспорт, віддаючи перевагу громадському. Це істотно знизить завантаження міських трас, зможе вирішити наболілу проблему автомобільних "пробок" і знизить колосальні викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України перейнявся проблемою осіб з інвалідністю і створив для них умови найбільш комфортного обслуговування в чергах до каси.

"Уряд посилює соціальні гарантії осіб з обмеженими можливостями для їх інтеграції в суспільне життя та підвищення доступності інфраструктурних об'єктів". — зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!