Головна Новини Світ Європа Перші в світі: Люксембург скасував плату за послуги громадського транспорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші в світі: Люксембург скасував плату за послуги громадського транспорту

Таким чином влада хоче розвантажити дороги від автомобілів — за даними на 2017 рік, в країні 6700 авто на 1000 жителів.

29 лютого 2020, 14:59 comments1982
Поділіться публікацією:
Перші в світі: Люксембург скасував плату за послуги громадського транспорту

У суботу, 29 лютого, Люксембург став першою країною з безкоштовним громадським транспортом. Раніше нововведення планувалося з 1 березня, але коаліційний уряд на чолі з Ксавьє Беттелем вирішив скасувати плату за послуги громадського транспорту з суботи з нагоди масових гулянь на честь високосного року.

Безкоштовним стане проїзд в автобусах, трамваях і поїздах як для жителів держави, так і для гостей — достатньо лише мати при собі посвідчення особи. Але проїзд в першому класі поїздів і на деяких нічних автобусних рейсах залишиться платним.

За словами міністерства сталого розвитку Люксембургу, деякі міста і раніше приймали подібні рішення, але це винятковий досвід для цілої країни. Місцеві ЗМІ вже назвали подію "історичним днем". Раніше в Люксембурзі безкоштовний проїзд діяв тільки для дітей і студентів.

Влада Люксембургу прийняла таке рішення на тлі гострої проблеми заторів на дорогах. В однойменній столиці держави, за даними на 2018 рік, проживає близько 116 тис. осіб, а всього населення Люксембургу — близько 600 тис. жителів. Також із сусідніх країн в герцогство щодня приїжджають кілька сотень тисяч чоловік на роботу.

Держава дуже маленька за розмірами — 2586 кв. км. Для порівняння: Київ — 839 кв. км, а Україна — 603 628 кв. км. А за даними Євростату на 2017 рік, в Люксембурзі 670 автомобілів на 1000 чоловік. Проект обійдеться державі в 41 млн євро щорічно.

У 2013 році плату за послуги громадського транспорту скасували в естонській столиці Таллінні, але тільки для місцевих. А в 2018 році безкоштовний проїзд в автобусах та трамваях ввів французький Дюнкерк з 200-тисячним населенням.

Результати пошук

Фото: EPA-EFE/JULIEN WARNAND



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!