Коронавірус в Європі: Макрон поставив Джонсону жорсткий ультиматум

Президент Франції Еммануель Макрон готовий повністю закрити кордон з Британією, якщо Борис Джонсон не запровадить заходи по карантину

Президент Франції Еммануель Макрона пригрозив прем'єру Борису Джонсону повністю закрити кордон у разі відмови Лондона вжити заходів для стримування пандемії коронавіруса. Про це передає видання "Новий час", посилаючись на західний джерело Liberation.

За даними видання, розпорядження про закриття кордону між Францією і Великобританією було на столі Макрона до вечора п'ятниці.

Ще сьогодні з ранку Макрон подзвонив Джонсону і попередив його про повне закриття кордону для британців, якщо Лондон не буде вживати ніяких заходів, щоб зупинити розвиток пандемії коронавіруса на британській території.

"Ми повинні були пригрозити йому, щоб він нарешті поворухнувся", - зазначає джерело, посилаючись на представників Єлисейського палацу, маючи на увазі прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Британія і Евроосюз були змушені переформатувати торгові переговори між собою, у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Так, обидві сторони готові обговорити найважливіші питання з торговельного партнерства у порядку прес-конференції в онлайн-чаті.