Головна Новини Світ Європа У Нідерландах звільнився прокурор, який відправив до суду справу по МН-17
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах звільнився прокурор, який відправив до суду справу по МН-17

Прокурор Фред Вестербеке більше не буде вести в Нідерландах справу про збитий малайзійський боїнг МН-17. Його переводять на іншу посаду.

2 квітня 2020, 09:46 comments2096
Поділіться публікацією:
У Нідерландах звільнився прокурор, який відправив до суду справу по МН-17

Фред Вестербеке, який відправив справу про збитий малайзійський боїнг МН-17 в суд в Нідерландах, звільнився з посади головного державного прокурора країни. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Справу збитого на Донбасі боїнгу передадуть наступнику Вестербеке. Сам він не йде з правоохоронних органів. Замість посади головного прокурора він отримав пост головного поліцейського Роттердама.

Фред Вестербеке очолив Державну прокуратуру Нідерландів в 2014 році. Він вів справи пов'язані з організованою злочинністю і тероризмом. Саме Вестербеке очолив міжнародну слідчу групу, яка розслідувала трагедію малазійського боїнга, збитого бойовиками в небі над Донбасом в липні 2014-го року.

Офіційно кар'єра Вестербеке в прокуратурі завершилася напередодні — 1 квітня. Родичі загиблих під час катастрофи лайнера рейса МН-17 попросили вручити чиновнику орден Ораньє-Нассау. Такі дають тим, хто має особливі заслуги перед Нідерландами.

Нагадаємо, що в справі боїнгу МН-17 зараз четверо підозрюваних — троє росіян і один бойовик з Донбасу з українським громадянством. Судити їх почали в Нідерландах в березні заочно. Жоден з підозрюваних в суд не з'явився. Росія видавати їх відмовилася.

Міжнародна слідча група з'ясувала, що збили лайнер з російської установки БУК з окупованої території Донбасу.

Раніше "Коментарі" писали про те, що бойовики обстріляли школу в Мар'їнці.

Фото: Прес-служба Міністерства юстиції Нідерландів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!