Головна Новини Світ Європа "В Європі і США масово випускають ув'язнених": у тюрмах зростає зараження вірусом COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

"В Європі і США масово випускають ув'язнених": у тюрмах зростає зараження вірусом COVID-19

Прокуратури Великобританії, Франції і США прийняли рішення відправити ув'язнених під домашній арешт або звільнити достроково, щоб запобігти поширенню пандемії

5 квітня 2020, 08:43 comments4243
Поділіться публікацією:
"В Європі і США масово випускають ув'язнених": у тюрмах зростає зараження вірусом COVID-19

У зв'язку з тим, що коронавірус COVID-19 найбільш активний густо-населених місцях, в США, Франції і Великобританії масово розпускають в'язнів, за винятком засуджених за особливо тяжкими статтями. Про це передають місцеві ЗМІ.

Так, у Великобританії достроково звільнять з тюрем приблизно 4 000 ув'язнених, які відбувають статті за крадіжки, пограбування та інші злочини, що не мають під собою посягання на життя і здоров'я людей. При цьому ніхто з тих, хто перебуває в ув'язненні у зв'язку з порушенням заходів щодо карантину в королівстві, під категорію достроково-звільнених не підпадає.

У Франції така ж доля спіткала більше 6 000 ув'язнених, які відбували покарання не за особливо тяжкими статтями, не мали значних дисциплінарних стягнень від наглядачів і тих, кому до виходу на свободу, згідно з вироком суду, залишається не більше місяця. При цьому, на відміну від Великобританії, у Франції звільнені достроково не будуть контролюватися через спеціальні електронні прилади.

Також і в США, де пандемія коронавірусу почала масово розповсюджуватися у виправних установах, Генеральна прокуратура вирішила піти на крайні заходи і відправити частину ув'язнених під домашній арешт із застосуванням електронних браслетів. У першу чергу мова йде про колонії Окдейл в Луїзіані, Элктон в Огайо і Данбері в Коннектикуті.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку спалаху пандемії коронавіруса в Італії, тюремні в'язні влаштували справжній бунт у зв'язку з тим, що їм тимчасово заборонили проводити тривалі побачення з дружинами, матерями та іншими найближчими родичами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!