Головна Новини Світ Європа "Коронавірус в Нідерландах": фермери знищили 140 млн тюльпанів, щоб відвадити туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Коронавірус в Нідерландах": фермери знищили 140 млн тюльпанів, щоб відвадити туристів

Незважаючи на заборони щодо карантину, квітучі навесні тюльпанові поля притягають туристів, що несе загрозу нового спалаху пандемії COVID-19

13 квітня 2020, 20:04 comments8132
Поділіться публікацією:
"Коронавірус в Нідерландах": фермери знищили 140 млн тюльпанів, щоб відвадити туристів

У Нідерландах почалася масштабна програма по зрізанню головок у тюльпанів, незважаючи на сезон їх активного цвітіння. Причиною цього стало повальне повернення туристів, які примудряються минути всі заборони з карантину і пробратися на територію країни заради приголомшливого виду.

"Ми збираємося прибрати головки з деяких видів квітів. Це призведе до зникнення колірних відтінків у цибулинних полях, що зробить їх менш привабливими", — розповів один із власників квіткового бізнесу в регіоні Болленстрек.

При цьому фермери відзначають, що таке рішення є явно збитковим, оскільки перед зрізом головки тюльпан повинен повністю розкрити пелюстки.

"Нам доведеться пропустити етап обстеження квіток і почати обламувати їх головки раніше. В результаті ми зможемо експортувати квіти у меншу кількість країн", — резюмує фермер і додав, що цієї весни в Нідерландах вимушено знищать 140 мільйонів кольорів, щоб запобігти поширенню пандемії.

За даними деяких європейських видань, квіткові компанії Нідерландів понесуть 90% збитків у зв'язку з неможливістю експорту своєї продукції.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вперші з моменту відкриття у 1950 році, знаменитый королівський парк квітів Кекенхоф в Нідерландах буде закритий з-за спалаху коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!