Головна Новини Світ Європа "Поки що "бацька" не бачить": у Білорусі понад 10 тисяч людей заражені COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

"Поки що "бацька" не бачить": у Білорусі понад 10 тисяч людей заражені COVID-19

Незважаючи на стрімке поширення пандемії COVID-19, в Білорусі не бачать необхідності для введення карантину

26 квітня 2020, 17:58 comments7204
Поділіться публікацією:
"Поки що "бацька" не бачить": у Білорусі понад 10 тисяч людей заражені COVID-19

У Республіці Білорусь офіційно підтверджені випадки зараження коронавірусом COVID-19 у понад 10 тисяч людей, причому за останню добу захворіли 873 білоруса. Про це передає видання "Белта".

Відомо, що медики Білорусії провели вже майже 150 тисяч тестів у населення на вірус важкої форми пневмонії.

Як підкреслює видання, за весь час спалаху COVID-19 у республіці померло від пандемії 72 людини, ще 1 695 подолали хворобу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко категорично проти введення карантинних заходів, вважаючи їх шляхом повного краху економіки та соціального стану, близького до голоду.

Крім традиційних ризиків, що у разі погіршення ситуації медичні потужності можуть не впоратися з кількістю заражених, в Білорусі присутні і політичні ризики, вважає політичний експерт Андрій Окара. На думку експерта, Лукашенко – фактично єдина стіна, яка відділяє Білорусь від "братського поглинання", скажімо так, "улюбленим сусідом".

"Білоруському президенту доводилося грати вночі в хокей, створювати різні мізансцени та перформанси, вживати різного роду словесні конструкції, щоб продовжити тактику "газ в обмін на поцілунки". Тобто – економічні преференції з боку РФ в обмін на розмови про дружбу і лояльності. При цьому Лукашенко є зараз головним, і можливо єдиним зберігачем білоруського суверенітету, – зазначає політолог. – І вразливим до ситуації, коли він ніби знущається над вірусом, тоді як Путін сидить в бункері і вводить певні карантинні заходи в РФ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!