Головна Новини Світ Європа У Румунії лікарів, які лікують від COVID-19, зобразили на іконах: церква обурилася
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії лікарів, які лікують від COVID-19, зобразили на іконах: церква обурилася

Румунська православна церква засудила зображення лікарів в образі святих

29 квітня 2020, 22:27 comments2080
Поділіться публікацією:
У Румунії лікарів, які лікують від COVID-19, зобразили на іконах: церква обурилася

Православна церква Румунії різко розкритикувала одну з акцій у рамках програми "Дякую лікарям", в якій образ медичних працівників, які займаються боротьбою з вірусом CОVID-19, зображували на іконах. Священики назвали це богохульством і блюзнірством.

Насправді ікони зображені не буквально, а на вуличних білбордах від дизайнера Ванди Хутира, яка зобразила лікарів одночасно святими і героями коміксів про супергероїв. Церква ж не оцінила "креативу" художниці.

"Це не тільки богохульний вчинок, але і образа дуже почесної професії лікарів. Вони, як і всі ми, не вважають себе святими або рятівниками і не вимагають публічного культу", — зазначає спікер румунського православного духовенства Василя Банеску.

У свою чергу світські влади прислухалися до думки церкви та закликали приватні рекламні агентства змінити постери із зображенням лікарів, які б не виглядали двозначно. Однак власники білбордів, на яких розміщені "ікони", заявили, що зображення не несуть ніякого політичного або релігійного контексту, а є тільки сміливим баченням дизайнера.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Санкт-Петербурзі була виявлена ікона, центральною фігурою якої був представлений президент Володимир Путін. Як пізніше прокоментував ситуацію адвокат глави Кремля, сам Путін був обурений цим фактом і йому аж ніяк не лестило, що його канонізують за життя.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!