Головна Новини Світ Європа Коронавірус завдав іспанській економіці рекордний збиток
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус завдав іспанській економіці рекордний збиток

ВВП Італії впало на рекордні 5,2% у зв'язку зі спалахом коронавірусу

30 квітня 2020, 15:41 comments2007
Поділіться публікацією:
Коронавірус завдав іспанській економіці рекордний збиток

Економіка Іспанії різко скоротилася в першому кварталі року через коронавірусне обмеження, при цьому ВВП впав на 5,2% в період з січня по березень. Про це передає видання "Європейська правда".

За даними національного статистичного агентства країни INE, четверта за величиною економіка єврозони не переживала настільки серйозного спаду з часів Великої депресії 1930-х років. Для порівняння, під час фінансової кризи в першому кварталі 2009 року ВВП впав на 2,6%.

Нинішнє падіння сталося після оптимістичного кінця 2019 року. ВВП країни в останньому кварталі збільшився на 0,4 відсотка, головним чином завдяки збільшенню експорту.

Падіння сприяло кілька факторів, у тому числі скорочення споживання домашніх господарств на 7,5 відсотка, скорочення інвестицій у бізнес на 3,5 відсотка і падіння на ринку житла на 9,6 відсотка.

Міністр транспорту Хосе Луїс Абалос заявив, що уряд очікував значних економічних наслідків і наполягало на національному пакті з модернізації економіки.

"План ослаблення карантину також пов'язаний з цією ситуацією, щоб не допустити більше масштабного економічного спаду", — зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іспанія далеко не єдина країна, що постраждала від коронавірусу — мільйони американців вже залишилися без роботи, і їх число продовжує набирати обертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!