Головна Новини Світ Європа Найбільший держфонд світу вперше має намір продати активи
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший держфонд світу вперше має намір продати активи

Вперше Пенсійному фонду Норвегії доведеться продати активи для покриття дефіциту бюджету, названа причина

8 травня 2020, 18:25 comments2390
Поділіться публікацією:
Найбільший держфонд світу вперше має намір продати активи

Вперше у своїй історії найбільшому в світі державному фонду, Пенсійному фонду Норвегії, доведеться продати активи, щоб покрити витрати уряду через пандемію коронавірусу. Про це передає Bloomberg з посиланням на заяву голови норвезького Центробанку Ойстен Олсена.

Зазначимо, що обсяг цього держфонду становить близько 1 трлн доларів. Так, продаж активів дозволить надати "простір для маневру" в умовах найтяжчої економічної кризи з часів Другої світової війни. При цьому, Олсен зазначив, що в країни є хоча б можливість для маневру, на відміну від ряду інших країн.

Варто додати, що в четвер Центробанк Норвегії вперше в історії знизив ключову процентну ставку до нуля на тлі пандемії коронавірусу.

Також повідомляється, що норвезький уряд раніше оголосив, що дефіцит бюджету в цьому році може скласти $20 млрд через введених на тлі епідемії обмежувальних заходів. Крім того, на експорті країни згубно позначається історичний обвал нафти.

Раніше "Коментарі" розповіли, що у ФРС США побоюються важких наслідків для світової економіки на тлі зняття обмежень внаслідок коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!