Головна Новини Світ Європа Перша країна Європи заявила про завершення епідемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша країна Європи заявила про завершення епідемії коронавірусу

Скасовувати карантин повністю після завершення епідемії коронавірусу держава поки що не збирається

15 травня 2020, 09:07 comments2855
Поділіться публікацією:
Перша країна Європи заявила про завершення епідемії коронавірусу

Словенія стала першою країною Європи, яка офіційно оголосила про завершення епідемії коронавірусу. Офіційну заяву зробив уряд держави, повідомляє Reuters.

Всього в Словенії, де живе близько двох мільйонів чоловік, коронавірусом перехворіли трохи менше півтори тисячі осіб. З них 103 людини померли. Протягом останніх двох тижнів за день у країні фіксували максимум 7 нових випадків інфікування. Це і дало підстави вважати, що Словенії вдалося подолати епідемію, сказали представники уряду.

Подібна заява потягне за собою зняття низки обмежень. Разом з тим, скасовувати карантин повністю поки що не будуть. Приміром, якщо в Словенію приїде хтось із громадян інших країн ЄС, то проходити семиденний карантин йому вже не потрібно буде. А от туристам або робочим з будь-яких інших держав доведеться провести в обсервації два тижні. Якщо ж на кордоні у них помітять симптоми респіраторного захворювання, їх в країну не пустять. Дотримуватися правил санітарної безпеки зобов'яжуть і громадян самої Словенії. Це стосується, скажімо носіння маски в громадських місцях і дотримання дистанції.

Нагадаємо, що епідемію коронавірусу в Словенії оголосили офіційно 12 березня. Зараз же влада країни запевняє, що мають справу з найсприятливішою епідеміологічної картиною в Європі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в п'ятницю, 15 травня, свої кордони частково відкриють країни Балтики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!