Головна Новини Світ Європа У Ватикані відкрили собор Святого Петра
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ватикані відкрили собор Святого Петра

Ватикан послабив карантинні обмеження

18 травня 2020, 12:32 comments2025
Поділіться публікацією:
У Ватикані відкрили собор Святого Петра

Ватикан відкрив двері головного католицького храму. Собор Святого Петра знову прийме віруючих, туристів і паломників.

Як повідомляє агентство ANSA, храм був закритий з 10 березня у зв'язку з поширенням епідемії коронавірусу. За час карантинних обмежень в соборі пройшло лише кілька богослужінь на Великдень. Служби проводив Папа Римський Франциск в присутності кількох людей. Доступ в собор мала тільки невелика група черниць, яким було дозволено здійснювати щоденні молитви.

Папа Франциск виголосив ранкову молитву поруч з могилою Папи Римського Іоанна Павла II, якого католицька церква канонізувала в 2014 році. Служба була присвячена 100-річчю з дня народження понтифіка.

"Сьогодні ми можемо сказати: 100 років тому Господь відвідав свій народ. Він послав людину, підготував його для того, щоб бути єпископом і керувати церквою", – заявив Папа Франциск під час проповіді.

Потрапити в собор Святого Петра можна буде тільки користуючись засобами захисту — масками, рукавичками. За порядком та дотриманням обмежень стежитимуть співробітники жандармерії Ватикану та волонтери Мальтійського ордену.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава католицької церкви Папа Римський Франциск закликав усіх віруючих зробити спільну молитву, спрямовану на позбавлення людства від епідемії COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!