Головна Новини Світ Європа Європа попередила про загрозу застосування біологічної зброї після пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа попередила про загрозу застосування біологічної зброї після пандемії коронавірусу

Експерти Ради Європи закликають країни об'єднати зусилля у боротьбі з можливою загрозою застосування біологічної зброї після пандемії коронавірусу

25 травня 2020, 09:14 comments3869
Поділіться публікацією:
Європа попередила про загрозу застосування біологічної зброї після пандемії коронавірусу

Рада Європи попередила про можливу загрозу застосування біологічної зброї після спалаху коронавірусу. Експерти антитерористичного напрямку закликали країни об'єднати зусилля, щоб адекватно відповісти на небезпеку, що наближається. Про це пише DW.

Ризик використання біологічної зброї для скоєння терактів досить високий і після пандемії може лише зрости, вважають експерти Ради Європи. Спалах коронавірусу продемонстрував, на скільки світ вразливий перед можливими біологічними атаками. Небезпечний потенціал вірусної зброї усвідомили, в тому числі, і терористи, кажуть фахівці. Збитки після такої атаки можуть бути набагато більшими, ніж після традиційних нападів, скажімо, з вибухівкою і холодною зброєю. І деякі екстремістські угруповання вже експериментують з біозброєю.

Щоб уникнути всіляких біологічних атак з використанням біологічної зброї, експерти Ради Європи закликають держави вже зараз починати боротьбу з можливим біотероризмом. Вони вважають, що відповідь на загрозу повинна бути скоординованою. Європа повинна разом розробити систему моніторингу, яка дозволить на початковому етапі оперативно розслідувати підозрілі злочини або випадки, що мають відношення до небезпечного біоматеріалу.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як метро в Києві виходить з карантину після спалаху коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/ru/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!