Головна Новини Світ Європа Польща збирається повністю відмовитись від російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща збирається повністю відмовитись від російського газу

У Польщі зменшується кількість російського газу, який наразі покриває 60% внутрішнього попиту

27 травня 2020, 14:00 comments1935
Поділіться публікацією:
Польща збирається повністю відмовитись від російського газу

У Польщі зменшується імпорт російського газу, а до 2022 року країна хоче остаточно звільнитися від газопостачання з Росії. Про це повідомляє Polskie Radio із посиланням на голову польської нафтогазової компанії PGNiG Єжи Квєцінського.

За словами керівника PGNiG, зменшується кількість російського газу, який потрапляє до Польщі. Так, наразі російський газ покриває приблизно 60% внутрішнього попиту на цю сировину. А 4 роки тому цей відсоток становив 87%.

Повідомляється, що Польща хоче незалежності від російського газу. Зокрема для цього розбудовує газопорт СПГ у Свиноусті. Наразі термінал імені Лєха та Марії Качинських має потужність 5 млрд кубометрів, що задовольнило б чверть внутрішніх потреб Польщі. Зазначимо, що розбудова об’єкту дозволить імпортувати майже 8,5 млрд кубометрів газу в рік.

Єжи Квєцінський зауважив, що до польського газопорту надходить газ, зокрема, з Катару та США. А 2022 року польська економіка планує повністю звільниться від постачання газу з Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Польща готова приймати заробітчан без 14-денного карантину: чим загрожує таке рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!