Головна Новини Світ Європа У Фінляндії собак вчать розпізнавати людей з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії собак вчать розпізнавати людей з коронавірусом

Собаки по запаху можуть відрізняти пацієнтів з COVID-19 від здорових людей

28 травня 2020, 14:32 comments2292
Поділіться публікацією:
У Фінляндії собак вчать розпізнавати людей з коронавірусом

Один з університетів Гельсінкі досліджує здатність собак визначати людей з захворюванням COVID-19. Вчені виявили нові ознаки коронавіруса, про які раніше не було відомо. Незважаючи на новизну досліджень, вже за кілька тижнів собаки показали результат — хвостаті помічники стали точно розрізняти сечу пацієнтів з коронавірусом від сечі здорових людей.

"У нас є солідний досвід у навчанні собак, які виявляють запахи, пов'язані з хворобами. Було фантастично бачити, як швидко собаки відчувають новий запах", — повідомив керівник групи DogRisk Ганна Хільмі-Бьоркман.

Дослідники заявляють, що за результатами експериментів собаки навчилися розпізнавати зараження майже з такою ж точністю, як і стандартні ПЛР-тести.

Для використання в клінічній практиці подібного досвіду необхідно провести випадкове подвійне сліпе тестування, в ході якого тваринам доведеться перевірити велику кількість зразків біоматеріалу. Зараз фінські вчені готують масштабну перевірку навчених собак. Зазначимо, що подібні дослідження проводяться і в інших країнах — про це вже говорили у Франції і Великобританії.

У той же час, поки залишається загадкою, які саме речовини викликають характерний запах, що дозволяє діагностувати COVID-19.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні почали тестування на коронавірус COVID-19 методом ІФА — імуноферментного аналізу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!