Головна Новини Світ Франція Більше 100 тисяч чоловік взяли участь у протестах у Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше 100 тисяч чоловік взяли участь у протестах у Франції

У Парижі вона супроводжувалася заворушеннями і сутичками з поліцією.

12 січня 2020, 09:25 comments1641
Поділіться публікацією:
Більше 100 тисяч чоловік взяли участь у протестах у Франції

Більше ста тисяч людей вийшли на акції протесту проти пенсійної реформи по всій Франції. Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на дані МВС.

У Парижі більше двадцяти тисяч вийшли на вулицю з протестами. За деяким даними профспілки CGT, в Парижі в акції взяли участь не 20 тисяч, а 150 тисяч чоловік. Люди страйкують проти пенсійної реформи, яку прийняла уряд.

Протести супроводжуються зіткненням з поліцією і безладами на вулицях. Співробітники поліції заявляють про більш двадцяти осіб затриманих і доставлених у відділок.

Незважаючи на тривалі демонстрації влада Франції не планують відмовлятися від пенсійної реформи, тільки заявляють про запровадження коригувань.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон звернувся до демонстрантів, страйкуючим вже кілька тижнів проти пенсійної реформи, прийнятої урядом, заспокоїтися в дні прийдешніх свят, щоб Париж зустрів Різдво тихо і по-сімейному. Так, французький лідер запропонував демонстрантам укласти перемир'я з урядом і припинити акції протесту. Макрон додав, що право на протест є законним і захищене конституцією, але іноді необхідно зробити перерву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!