Головна Новини Світ Франція На сніданок, обід і вечерю: французів закликали виконати обов'язок перед державою, поїдаючи сири
commentss НОВИНИ Всі новини

На сніданок, обід і вечерю: французів закликали виконати обов'язок перед державою, поїдаючи сири

Через карантин у Франції споживання сиру різко впало і сировари опинилися на порозі кризи

7 травня 2020, 09:05 comments2180
Поділіться публікацією:
На сніданок, обід і вечерю: французів закликали виконати обов'язок перед державою, поїдаючи сири

Французів закликають їсти більше вітчизняного сиру. Місцева влада стверджує, що таким чином громадяни проявлять патріотизм і виконають свій громадянський обов'язок. Про це пише New York Post.

Молочна промисловість у Франції опинилася на порозі кризи після того, як у країні оголосили загальнонаціональний карантин. Продажі сиру обвалилися більш ніж на половину, а саме на 60%. У подібну ситуацію місцеві сировари ще ніколи не потрапляли. Вони стверджують, що ситуація критична. Якщо французи терміново не почнуть їсти більше сирів, частину продукції доведеться просто знищити, а фермери зазнають величезних збитків.

Втрати молочної промисловості пов'язані, насамперед, з тим, що на карантин закрилися ресторани та ринки. Таким чином виробники сиру втратили величезний ринок збуту і тепер закликають усіх долучитися до порятунку молочної промисловості Франції і додати в свій раціон більше реблошон, сен-нектера, камамбер і канталя. Нагадаємо, що саме сири є однією з візитних карток Франції.

"Ми маємо потребу в тому, щоб споживання виросло якомога швидше", — говорить президент одного з молочних підприємств Деміен Лакомб. За його словами, за місяць з 2 тисяч тонн сиру, які підготували на продаж, змогли продати лише четверту частину. Що робити ще з півтори тисячі тонн підприємці не знають.

Раніше "Коментарі" розповідали про корисні, але маловідомих, властивості сиру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!