Жінка-трансгендер стала мером у місті Франції - вперше в історії країни

За трансгендера Марі Ко в якості мера Тіюа-ле-Маршенн проголосували майже всі муніципальні депутати

У Франції вперше за всю історію держави муніципалітет очолила трансгендерна жінка - мером північного міста Тіюа-ле-Маршенн стала 55-річна Марі Ко. Про це передає журнал La Voix du Nord.

Так, французьке видання повідомило, що за кандидатуру Ко проголосували 14 міських депутатів з 15.

Вже 24 травня новий мер провела перше засідання за участю своєї команди в мерії. Як повідомила газета, "мадам мер пообіцяла направити свою енергію, так само як і енергію депутатів на поліпшення умов життя а Тіюа-ле-Маршенн".

У містечку Тіюа-ле-Маршенн 455 виборців, з них більше 300 брали участь у виборах.

В інтерв'ю агентству AFP Марі Ко заявила, що її обрали не тому, що вона трансгендерна, а тому що виборці прийняли її програму.

"Коли такі речі стають нормальними, на тебе вже не показують пальцем", – сказала 55-річна мати трьох дітей і новообраний мер.

Марі Ко, прихильниця соціально-економічної моделі, заснованої на принципах сталого розвитку місцевої економіки. Свою роботу в мерії вона поєднає з посадою директора консалтингової компанії в області інформаційних технологій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про курйозної долю чоловіка-трансгендера з Великобританії, який не може отримати документи, де він буде вказаний батьком власної дитини, а не матір'ю.