Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині знайшли старовинні картини, які були вкрадені 40 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині знайшли старовинні картини, які були вкрадені 40 років тому

У Німеччині псевдонащадок продавав старовинні картини з Готського замку за кілька млн євро

6 грудня 2019, 20:37 comments2342
Поділіться публікацією:
У Німеччині знайшли старовинні картини, які були вкрадені 40 років тому

У 1979 році п'ять творів старих майстрів були викрадені з музею Готського замку. Авторами робіт, на думку дослідників, швидше за все є німецький живописець Ганс Гольбейн і південнонідерландський художник Ян Брейгель (Старший). Після секретних переговорів влада змогла повернути роботи на зберігання до державних музеїв. Про це пише Spiegel Online.

Так, 40 років тому в Німеччині сталася одна з найбільших крадіжок полотен – п'ять робіт старих майстрів викрали з музею Готського замку. І через стільки років їх вдалося знайти. Як виявилося, обербургомістр міста Гота вів секретні переговори з адвокатом з південної Німеччини, який займається "легалізацією" творів мистецтва. Юрист заявляв, що є нібито спадкоємцем, і продавав картини за 5,25 млн євро. Поліція відкрила кримінальну справу проти адвоката і його пособників: їх підозрюють у вимаганні та скупці краденого.

За даними видання, зараз полотна знаходяться в дослідницькій лабораторії Rathgen в Staatliche Museen Berlin. Там перевіряють справжність картин.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в мережі з'явилося відео пограбування музею в Німеччині, з якого винесли цінностей на мільярд євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!