Головна Новини Світ Німеччина Німеччина буде приймати заробітчан, не дивлячись на спалах коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина буде приймати заробітчан, не дивлячись на спалах коронавірусу

Заробітчан почнуть пускати до Німеччини вже в квітні, але за певних умов.

3 квітня 2020, 13:24 comments5801
Поділіться публікацією:
Німеччина буде приймати заробітчан, не дивлячись на спалах коронавірусу

Німеччина вирішила приймати заробітчан, не дивлячись на спалах коронавірусу в Європі. Без сезонних працівників місцеві фермери можуть не впоратися зі збором врожаю, повідомляє DW.

Німецький уряд пішов назустріч фермерам і вирішив все ж відкрити кордони для сезонних працівників, не дивлячись на жорсткі умови карантину. Однак, встановили чіткі обмеження. З Східної Європи, куди відноситься і Україна, в квітні зможуть приїхати в Німеччину максимум 40 тисяч працівників. Стільки ж країна обіцяє прийняти в травні. Такого компромісу дійшли міністр сільського господарства і глава МЗС Німеччини.

Всі сезонні працівники зможуть потрапити в країну єдиним шляхом — їх будуть збирати в організовані групи і привозити літаками. Всі претенденти на роботу повинні будуть обов'язково пройти медичний огляд, а перші два тижні після прильоту вони будуть жити окремо від усіх і ходити на роботу тільки в складі своєї групи. На робочому місці повинна бути дотримана дистанція, або ж заробітчанам видадуть захисні маски і рукавички. Залишати територію фермерського господарства їм теж буде заборонено протягом перших 14 днів.

Сезонні робітники будуть допомагати фермерам збирати урожай, зокрема, урожай ягід. Крім заробітчан зі Східної Європи, німецькі фермери планують взяти на роботу німців, які залишилися без заробітку під час карантину, або ж студентів.

Раніше "Коментарі" писали про те, як в Україні заробляють на пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!