Головна Новини Світ Німеччина Маска із застібкою й безлюдні фото: в Європі музеї збирають артефакти часів коронавірусної пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Маска із застібкою й безлюдні фото: в Європі музеї збирають артефакти часів коронавірусної пандемії

У Німеччині та Австрії музейні фонди почали поповнюватися артефактами часів пандемії та коронакризи

25 квітня 2020, 05:00 comments2485
Поділіться публікацією:
Маска із застібкою й безлюдні фото: в Європі музеї збирають артефакти часів коронавірусної пандемії

У Німеччині музеї починають збирати артефакти і документи часів коронавірусної пандемії: фотографії безлюдних вулиць і порожніх полиць, саморобні маски й одноразові рукавички. Про це передає Deutsche Welle.

Пандемія через COVID-19 змінила звичний уклад життя людей у всьому світі, звичайно, це позначилося й на трудовому графіку, й на формах проведення дозвілля. Тому німецькі музеї та університети вирішили задокументувати зміни, що відбуваються. Зібрані експонати часів "К" допоможуть зберегти історичні свідоцтва для наступних поколінь і відобразити літопис нинішнього незвичайного часу.

Співробітники установ звернулися до жителів країни через ЗМІ та соцмережі. Так, просять не викидати речі, що так чи інакше пов'язані з нинішньою кризою, навіть якщо зараз вони здаються цілком буденними. Бо у музейних фондах артефакти будуть мати велике значення. Приміром, на звернення про збори речей і документів (в тому числі фото та відео) музею Вени вже відгукнулося понад 1300 осіб. Люди також відправляють електронні повідомлення, де письмово або у відеозаписах розповідають про своє життя в нових умовах, висловлюють роздуми з приводу того, що відбувається.

Наприклад, австрійці надіслали в музей кумедну червоно-зелену плетену іграшку-коронавірус. А першим "коронавірусним" об'єктом, переданим у фонди Кельнського міської музею, став випущений міською владою листок-вкладиш. У ньому міститься керівництво щодо боротьби з поширенням інфекції.

А університети запустили в рамках акції спеціальний портал. Там можна помістити цитату з газетної статті або журналу, поділитися своїми фото, відео, щоденниковими записами, листуванням електронною поштою, а також особистими переживаннями, думками, спогадами. Можна навіть заспівати пісню, прочитати вірш або залишити голосове повідомлення.

Раніше "Коментарі" писали, що в німецькій церкви містичним чином припиняв лунати дзвін: знайдений несподіваний винуватець цього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3bIGE
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!