Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заборонили лікувати дітей від гомосексуалізму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заборонили лікувати дітей від гомосексуалізму

За спробу лікувати дітей від гомосексуалізму будуть штрафувати на кілька десятків тисяч євро або можуть посадити у в'язницю

8 травня 2020, 09:31 comments2460
Поділіться публікацією:
У Німеччині заборонили лікувати дітей від гомосексуалізму

У Німеччині батькам заборонили лікувати своїх дітей від гомосексуалізму. Будь-яка спроба змінити орієнтацію дитини з допомогою терапії або медикаментів може обернутися штрафом або навіть тюрмою. Про це повідомляє BBC.

Закріпити право неповнолітніх вибирати сексуальну орієнтацію самостійно в Німеччині вирішили на законодавчому рівні. У німецькому парламенті підтримали заборону репаративної терапії, якщо йдеться про дітей. Репаративна терапія поєднує в собі кілька методик, які покликані змінити орієнтацію з гомосексуальної на гетеросексуальну. Німецькі депутати вважають, що вона може зашкодити дітям, оскільки ефективність і етичність викликає безліч питань. Деякі вчені стверджують, що подібне лікування може закінчитися самогубством, так як сильно впливає на психіку і травмує її. Особливо, якщо йдеться про дітей. Наприклад, прихильники репаративної терапії дуже часто використовують гіпноз і навіть електрошок.

Штрафи за спробу нав'язати неповнолітньому, який вважає себе гомосексуалістом, іншу орієнтацію немаленькі. Порушники можуть заплатити близько тридцяти тисяч євро. Це в кращому випадку. В окремих випадках навіть можуть відправити у в'язницю. Таке покарання передбачене як для лікарів, так і для батьків та опікунів, які можуть змусити дитину піти на відповідне лікування.

Новий закон підтримав і міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан. Він стверджує, що тепер постраждалі від подібної терапії зможуть захищати свої права в суді. Адже більшість з них саме змушують пройти болючі процедури. При цьому кожен рік в Німеччині репаративну терапію проходять близько тисячі осіб.

І все ж деякі політичні сили розкритикували закон. Вони вважають його недопрацьованим і закликають заборонити репаративну терапію зовсім, а не тільки для дітей. Подібна заборона, скажімо, існує в Австралії, і деяких регіонах Канади і США.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в США стратили серійного вбивцю гомосексуалістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!