Головна Новини Світ Німеччина Росія "нарвалася" на нові санкції від Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія "нарвалася" на нові санкції від Німеччини

Берлін може ввести нові санкції проти Москви через доведений факт кібератаки хакера з Росії на дані канцлера Німеччини Ангели Меркель

28 травня 2020, 19:32 comments3353
Поділіться публікацією:
Росія "нарвалася" на нові санкції від Німеччини

Офіційний Берлін заявив, що Бундестаг готовий запровадити нові економічні санкції проти Росії у зв'язку з наявністю доказів хакерської атаки п'ятирічної давності на електронні дані канцлера ФРН Ангели Меркель. Про це повідомляє видання Der Tagesspiegel.

Тоді хакери зламали комп'ютер канцлера Ангели Меркель і вкрали її листування, через п'ять років німецька розвідка заявила, що винуватцем атаки був російський розвідник.

"Є вагомі докази того, що на момент атаки він належав до військової спецслужби ГРУ", — відзначила держсекретар німецького Мзс Мігель Бергер.

За даними Федеральної прокуратури, мова йде про Дмитра Бадина, співробітника російської військової секретної служби ГРУ.

За словами Бергер, у зв'язку з новими доказами німецьке уряд може просувати на рівні ЄС ідею нових санкцій проти Росії. Про це також поінформували російського посла у ФРН, який був терміново викликаний з посольства на зустріч з представниками МЗС Німеччини.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність зберігати жорсткість санкцій проти Росії поки не будуть відзначені реальні просування в Мінських домовленостях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!