Головна Новини Світ Великобританія Джонсон втратив робочу більшість у парламенті Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон втратив робочу більшість у парламенті Великобританії

Палата громад не допустити жорсткого "Брексита" без схвалення парламенту

4 вересня 2019, 03:30 comments1632
Поділіться публікацією:
Джонсон втратив робочу більшість у парламенті Великобританії

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон втратив робоче більшість у парламенті перед ключовим голосуванням за Brexit в Палаті громад. Про це повідомляє DW.

Палата громад готується проголосувати за законодавчої ініціативи, покликаної не допустити жорсткого "Брексита" без схвалення парламенту.

У Палаті громад 3 вересня буде представлена законодавча ініціатива, яка покликана не допустити виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу без угоди з Брюсселем.

Документ, зокрема, передбачає, що британські власті повинні постаратися досягти нового угоди з Євросоюзом на засіданні Євроради 18 жовтня. Крім того, вони мають право до 19 жовтня направити запит парламенту про можливості вийти з ЄС без угоди. Даний пункт передбачає, що жорсткий "Брекзит" можливий буде лише з схвалення законодавців.

Якщо жодна з цих умов не буде виконано, то прем'єр повинен зажадати від Брюсселя продовжити дію статті 50 Лісабонського договору до 31 січня 2020 року.

Як раніше повідомляли "Коментарі", млава британського уряду Борис Джонсон у понеділок, 2 вересня, виступив проти чергового перенесення термінів виходу країни з ЄС."Ми не приймемо ніяких спроб відійти від наших обіцянок", — сказав він, виступаючи на Даунінг-стріт, 10. При цьому прем'єр назвав спроби відстрочити Brexit "безглуздими". "Не існує обставин, при яких я попросив би Брюссель про відстрочку", — додав Джонсон.

Крім того, прем'єр заявив, що не хоче організовувати позачергові вибори до парламенту. При цьому він висловив упевненість в тому, що на саміті лідерів ЄС у жовтні вдасться досягти необхідного угоди по Brexit, що парламент зможе як слід вивчити. Раніше стало відомо, що частина депутатів парламенту, які виступають проти "жорсткого" Brexit — без угоди з ЄС, з метою уникнути цього варіанту хочуть перенести Brexit з 31 жовтня ще на три місяці — до 31 січня 2020 року. Міжпартійна група політиків планує у вівторок подати на розгляд проект закону, спрямований на те, щоб не допустити виходу Великобританії з ЄС без угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!