Головна Новини Світ Великобританія Опозиція звинуватила Джонсона в несумлінності
commentss НОВИНИ Всі новини

Опозиція звинуватила Джонсона в несумлінності

Кабмін опублікував закриту довідку, в якій наводиться перелік наслідків Brexit без операції

12 вересня 2019, 03:35 comments1464
Поділіться публікацією:
Опозиція звинуватила Джонсона в несумлінності

Уряд Великобританії надійшло безвідповідально, проігнорувавши попередження про небезпеку Brexit без операції і приховавши їх від народу, і прем'єр Борис Джонсон повинен зізнатися, що повів себе недобросовісно, заявив "тіньовий" міністр з питань виходу з ЄС Кир Стармер.

Кабінет міністрів опублікував закриту довідку, у якій наводиться перелік наслідків Brexit без угоди. У документі йдеться, що Британія зіткнеться з негативними наслідками цього в перший же день. Джонсон тривалий час ігнорував заклики оприлюднити цю інформацію і заявляв, що Brexit без операції не завдасть шкоди країні, проте його слова суперечили думку галузевих і професійних об'єднань та профспілок. Також прем'єр заперечував наявність такого документа і звинувачував опозицію в залякуванні населення.

"Ці документи підтверджують суттєві загрози виходу з ЄС без угоди, які лейбористи відчайдушно намагаються запобігти. Абсолютно безвідповідально з боку уряду намагатися ігнорувати ці попередження і приховувати факти від суспільства. Борис Джонсон зобов'язаний визнати, що він повів себе недобросовісно по відношенню до британського народу", — йдеться в заяві Стармера, поширеній у середу ввечері у відповідь на публікацію урядової довідки.

Міністр заявив, що необхідні термінові подальші кроки для запобігання Brexit без угоди.

"Зараз важливо, як ніколи, щоб парламент зібрався і отримав можливість ретельно вивчити ці документи з тим, щоб зробити всі необхідні кроки для виключення виходу з ЄС без угоди", — сказав Стармер.

Як раніше повідомляли "Коментарі", млава британського уряду Борис Джонсон у понеділок, 2 вересня, виступив проти чергового перенесення термінів виходу країни з ЄС."Ми не приймемо ніяких спроб відійти від наших обіцянок", — сказав він, виступаючи на Даунінг-стріт, 10. При цьому прем'єр назвав спроби відстрочити Brexit "безглуздими". "Не існує обставин, при яких я попросив би Брюссель про відстрочку", — додав Джонсон.

Крім того, прем'єр заявив, що не хоче організовувати позачергові вибори до парламенту. При цьому він висловив упевненість в тому, що на саміті лідерів ЄС у жовтні вдасться досягти необхідного угоди по Brexit, що парламент зможе як слід вивчити. Раніше стало відомо, що частина депутатів парламенту, які виступають проти "жорсткого" Brexit — без угоди з ЄС, з метою уникнути цього варіанту хочуть перенести Brexit з 31 жовтня ще на три місяці — до 31 січня 2020 року. Міжпартійна група політиків планує у вівторок подати на розгляд проект закону, спрямований на те, щоб не допустити виходу Великобританії з ЄС без угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!