Джонсон не виключив другої спроби припинити роботу парламенту

Раніше Джонсон отримав згоду королеви на закриття парламенту з 10 вересня до 14 жовтня

На початку вересня Джонсон з санкції королеви намагався призупинити роботу законодавчого органу, проте 24 вересня верховний суд країни визнав це рішення незаконним, і парламент у середу, 25 вересня, повернувся до роботи. Про це повідомляє РІА Новости.

"Мені здається, що нам необхідна мова королеви. Я вважаю, що у нас є великий порядок внутрішніх питань, які необхідно розглянути. Я, коли це буде доречно, буду інформувати її (королеву, - ред.) і палату громад про оцінку значущості рішення (верховного суду, - ред.)", - сказав прем'єр, виступаючи перед парламентаріями.

Раніше Джонсон отримав згоду королеви на закриття парламенту з 10 вересня до 14 жовтня. Він пояснив своє рішення тим, що уряду потрібно представити нову повістку і почати реалізовувати внутрішньополітичну програму. Багато парламентарії звинуватили Джонсона в намірі вивести країну з 31 жовтня ЄС без угоди, а також дезінформації королеви для отримання санкції на припинення роботи парламенту.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів опублікував закриту довідку, в якій наводиться перелік наслідків Brexit без угоди. У документі йдеться, що Британія зіткнеться з негативними наслідками цього в перший же день. Джонсон тривалий час ігнорував заклики оприлюднити цю інформацію і заявляв, що Brexit без операції не завдасть шкоди країні, проте його слова суперечили думку галузевих і професійних об'єднань та профспілок. Також прем'єр заперечував наявність такого документа і звинувачував опозицію в залякуванні населення.