Головна Новини Світ Великобританія Джонсон не виключив другої спроби припинити роботу парламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон не виключив другої спроби припинити роботу парламенту

Раніше Джонсон отримав згоду королеви на закриття парламенту з 10 вересня до 14 жовтня

26 вересня 2019, 00:33 comments1489
Поділіться публікацією:
Джонсон не виключив другої спроби припинити роботу парламенту

На початку вересня Джонсон з санкції королеви намагався призупинити роботу законодавчого органу, проте 24 вересня верховний суд країни визнав це рішення незаконним, і парламент у середу, 25 вересня, повернувся до роботи. Про це повідомляє РІА Новости.

 

"Мені здається, що нам необхідна мова королеви. Я вважаю, що у нас є великий порядок внутрішніх питань, які необхідно розглянути. Я, коли це буде доречно, буду інформувати її (королеву, — ред.) і палату громад про оцінку значущості рішення (верховного суду, — ред.)", — сказав прем'єр, виступаючи перед парламентаріями.

Раніше Джонсон отримав згоду королеви на закриття парламенту з 10 вересня до 14 жовтня. Він пояснив своє рішення тим, що уряду потрібно представити нову повістку і почати реалізовувати внутрішньополітичну програму. Багато парламентарії звинуватили Джонсона в намірі вивести країну з 31 жовтня ЄС без угоди, а також дезінформації королеви для отримання санкції на припинення роботи парламенту.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів опублікував закриту довідку, в якій наводиться перелік наслідків Brexit без угоди. У документі йдеться, що Британія зіткнеться з негативними наслідками цього в перший же день. Джонсон тривалий час ігнорував заклики оприлюднити цю інформацію і заявляв, що Brexit без операції не завдасть шкоди країні, проте його слова суперечили думку галузевих і професійних об'єднань та профспілок. Також прем'єр заперечував наявність такого документа і звинувачував опозицію в залякуванні населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: РИА Новости
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!