Головна Новини Світ Великобританія Британський парламент визначиться з достроковими виборами
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський парламент визначиться з достроковими виборами

Дострокові вибори у Великобританії можуть пройти вже в грудні

28 жовтня 2019, 09:17 comments1891
Поділіться публікацією:
Британський парламент визначиться з достроковими виборами

Британський парламент збереться на голосування із питання проведення дострокових виборів. Пропозицію про те, щоб провести дострокові вибори, вніс прем'єр-міністр Борис Джонсон. Голосування пройде в палаті громад за принципом простої більшості голосів.

У разі прийняття депутатами пропозиції глави уряду, дострокові вибори проведуть 12 грудня. Також, Джонсон заявив, що буде просувати свій законопроект про Brexit в парламенті до його розпуску 6 листопада.

Тему виходу Великобританії з Євросоюзу зберуться обговорити посли 27 країн ЄС. Зустріч дипломатів пройде в Брюсселі. Як очікується, представники європейських країн повинні визначитися з датою відстрочки Brexit. Проект надання Великобританії відкладеного виходу передбачає одну з трьох запланованих дат — 30 листопада, 31 грудня або  31 січня.

Як відомо, Великобританія повинна залишити Євросоюзу в четвер, але зусилля євродипломатів спрямовані на те, щоб уникнути "жорсткого" виходу, тобто Brexit без угоди.

Як повідомляв портал "Коментарі", уряд Британії запустило надзвичайний план дій, який був розроблений на випадок виходу держави зі складу ЄС без угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!