Головна Новини Світ Великобританія Британія відправить на переплавку пам'ятні монети через відстрочення Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія відправить на переплавку пам'ятні монети через відстрочення Brexit

Нові монети будуть випущені після виходу країни з ЄС

29 жовтня 2019, 12:57 comments2268
Поділіться публікацією:
Британія відправить на переплавку пам'ятні монети через відстрочення Brexit

Казначейство Великобританії прийняло рішення утилізувати монети, випущені на честь Brexit 31 жовтня. Переплавлення монет викликане новою відстрочкою виходу з Євросоюзу.

Тим не менш, в королівському монетному дворі мають намір випустити нові монети номіналом 50 пенсів. Представники казначейства відзначають, що нові пам'ятні засоби розрахунку будуть випущені вже після того, як Великобританія покине ЄС.

Після списання вже викарбуваного тиражу, випущені монети будуть знищені. Технологічно, дорогоцінні метали витягують і подрібнюють, після чого їх плавлять. Нові вироби виготовляють тільки після повного очищення металів.

Зазначимо, що Великобританія повинна була вийти зі складу Євросоюзу цього тижня, однак прем'єр-міністр Борис Джонсон був змушений попросити керівництво Євросоюзу про ще одну відстрочку, у зв'язку з тим, що парламент відхилив його пропозицію про угоду з Brexit. Пізніше Євросоюз задовольнив прохання голови англійського уряду і дав Британії ще 3 місяці.

Як повідомляв портал "коментарі", у НБУ розповіли, куди українці можуть діти вийшли з обігу монети номіналом 1, 2,5 копійок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!