Головна Новини Світ Великобританія Шотландія зажадає від Британії референдум про незалежність
commentss НОВИНИ Всі новини

Шотландія зажадає від Британії референдум про незалежність

Для проведення референдуму Шотландії потрібен дозвіл влади Сполученого Королівства

1 листопада 2019, 14:45 comments2874
Поділіться публікацією:
Шотландія зажадає від Британії референдум про незалежність

Шотландські націоналісти вимагатимуть право на проведення референдуму про відокремлення від Великобританії. З такою заявою виступила голова Шотландської національної партії Нікола Стерджен. За її словами вимога британським властям буде висунуто ще до Різдва.

Згідно з англійським законодавством, для проведення референдуму Шотландії потрібно дозвіл Вестмінстера. Це зафіксовано в 30-му розділі Закону про статус Шотландії.

"Це вимога Розділу 30 буде доставлено на Даунінг-стріт — хто б там не був — до Різдва", — сказав Стерджен. "Дуже важливо, щоб Шотландія взяла під контроль наше власне майбутнє". Політик підкреслила, що незалежність Шотландії буде отримана не так, як вчиняє Велика Британія в ситуації з Євросоюзом. "Ми зробимо це просвіщаючи і переконуючи", запевняє лідер партії.

Зазначимо, що під час референдуму в 2014 році більшість (55%) шотландців висловилися за перебування в складі Велкобритании.

Як повідомляв портал "Коментарі", на засіданні парламенту Шотландії було прийнято рішення відхилити проект закону про вихід Великобританії з ЄС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!