Головна Новини Світ Великобританія Половина британців вважає, що Великобританія може зникнути за десять років
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина британців вважає, що Великобританія може зникнути за десять років

Шотландці заявили, що хочуть залишитися у складі ЄС

8 листопада 2019, 21:10 comments1754
Поділіться публікацією:
Половина британців вважає, що Великобританія може зникнути за десять років

Сполучене Королівство може припинити існування в своєму теперішньому вигляді через десяток років, вважає половина громадян. Такі дані опитування оприлюднило Ipsos Mori.Про це повідомляє Reuters.

52% голосів, відданих 2016 року за вихід з Європейського Союзу, стиснули окови, які пов'язують Англію, Шотландію, Уельс та Північну Ірландію у Сполученому Королівстві: Шотландія та Північна Ірландія проголосували за те, щоб залишитися, а Англія та Уельс проголосували за вихід.

Поки Велика Британія рухається до остаточного терміну Brexit, який відбудеться 31 січня, зростають вимоги щодо проведення другого референдуму про незалежність у Шотландії та до голосування за об'єднання Північної Ірландії з Республікою Ірландія.

Нагадаємо, перший референдум про незалежність Шотландії від Великої Британії пройшов в 2014 році. Тоді 55% населення виступили проти такого кроку. Незважаючи на це, на референдумі про вихід Британії з ЄС 62% шотландців заявили, що хочуть залишитися у складі ЄС.

Дані опитування показали, що 50% вважають, що Сполучене Королівство не існуватиме через 10 років, порівняно з 43% у 2014 році. Лише 29% заявили, що країна існуватиме у своєму нинішньому вигляді через десятиліття (45% у 2014 році). Водночас 42% заявили, що Велика Британія існуватиме через п'ять років, а 44% — що ні. Опитування відбулося 25-28 жовтня за участі 1 100 дорослих людей у ​​віці 18+ у Великій Британії.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", відтермінування Brexit матиме позитивні наслідки для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!