Головна Новини Світ Великобританія Отруєння в Солсбері: Скрипалі живі, але не йдуть на контакт
commentss НОВИНИ Всі новини

Отруєння в Солсбері: Скрипалі живі, але не йдуть на контакт

Скрипалі не хочуть спілкуватися з представниками російського посольства

18 грудня 2019, 08:31 comments1814
Поділіться публікацією:








Отруєння в Солсбері: Скрипалі живі, але не йдуть на контакт

Екс-полковник запасу ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британські спецслужби, і його дочка Юлія, які були отруєні, не захотіли зустрічатися з представниками російського посольства в Лондоні. Про це повідомив посол Великобританії в РФ Лорі Брістоу, пише "Ехо Москви".

Дипломат розповів, що російська сторона передала родині Скрипалів запит на зустріч, проте вони відмовилися від її проведення.

"Сергій і Юлія Скрипаль вирішили не зустрічатися з представниками російського посольства, це їх вибір", - сказав чиновник.

Також він зазначив, що Юлія Скрипаль погодилася і виступила перед журналістами, відзначивши, що її батько живий, але він не хоче спілкуватися з пресою.

“Це його вибір. Вони вільні люди. Наше ж завдання — захистити їх", — сказав Брістоу.


Як повідомляли "Коментарі", Сергія Скрипаля отруїли 4 березня 2018 року, поліція з'ясувала, що його намагалися вбити нервовопаралітичною речовиною, мотивом могла стати помста. Разом з ним постраждала його дочка Юлія Скрипаль, їх знайшли на лавці біля торгового центру в Солсбері без свідомості.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 12 березня заявила, що за отруєння Скрипаля і його дочки відповідальна Росія. У відповідь на це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав Британію надати Москві зразки речовини, яким, за даними британських спецслужб, був отруєний колишній офіцер російської розвідки Сергій Скрипаль. За словами Лаврова, міжнародні норми зобов'язують Британію піти на такий крок, проте вона відмовляється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!