Головна Новини Світ Великобританія "Британія йде": сьогодні відбудеться офіційний Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

"Британія йде": сьогодні відбудеться офіційний Brexit

Вихід Британії з ЄС відбудеться в ніч з 31 січня на 1 лютого

31 січня 2020, 14:42 comments2232
Поділіться публікацією:
"Британія йде": сьогодні відбудеться офіційний Brexit

В ніч з 31 січня на 1 лютого 2020 Великобританія припинить бути членом Євросоюзу. Про це нагадує агентство "РБК-Україна".

Угода по Brexit була затверджена урядом країни і ратифікована Парламентом через 3,5 роки після референдуму. Вона забезпечує впорядкований вихід Британії з Євросоюзу і стосується прав громадян, фінансового регулювання, перехідного періоду, а також інших питань.

З набуттям чинності угоди почнеться перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року. Цей період введено для того, щоб дати громадянам більше часу і бізнесу адаптуватися до нових умов після виходу Британії з ЄС.

"Під час перехідного періоду Сполучене Королівство продовжить застосовувати законодавство Євросоюзу, але не буде представлене в інститутах ЄС. Перехідний період може бути продовжений на один або два роки, якщо обидві сторони погодяться на це до 1 липня 2020 року", — йдеться в повідомленні на сайті європейської ради.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що члени Європейської Ради затвердили в письмовому вигляді угоду щодо виходу Великобританії з Євросоюзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!