Головна Новини Світ Великобританія З'явилися нові подробиці про Скрипалів
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилися нові подробиці про Скрипалів

Британія розкрила подробиці про Скрипалях

3 лютого 2020, 08:22 comments3550
Поділіться публікацією:
З'явилися нові подробиці про Скрипалів

Отруєні в Солсбері колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія живі, але місце їх знаходження засекречено заради їх же безпеки. Про це розповіла посол Великобританії в Росії Дебора Броннерт, пише "Комерсант".

За її словами, місце знаходження сім'ї не розголошується, тому, що британська сторона поважає право Скрипалів приймати рішення самостійно, тому правоохоронних органів будуть завжди керуватися бажанням приватних осіб.

Дебора Броннерт не захотіла уточнити, чи Скрипали саме у Великобританії, пославшись на те, що не може коментувати подібні питання.

Як повідомляли "Коментарі", Сергія Скрипаля отруїли 4 березня 2018 року, поліція з'ясувала, що його намагалися вбити нервовопаралітичною речовиною, мотивом могла стати помста. Разом з ним постраждала його дочка Юлія Скрипаль, їх знайшли на лавці біля торгового центру в Солсбері без свідомості.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 12 березня заявила, що за отруєння Скрипаля і його дочки відповідальна Росія. У відповідь на це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав Британію надати Москві зразки речовини, яким, за даними британських спецслужб, був отруєний колишній офіцер російської розвідки Сергій Скрипаль. За словами Лаврова, міжнародні норми зобов'язують Британію піти на такий крок, проте вона відмовляється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!