Королева Єлизавета скасовує плани на день народження, оскільки коронавірус вражає Великобританію

Королева Єлизавета ІІ вважає різного виду заходу на честь її дня народження недоречними, коли Великобританія і весь світ борються зі спалахом смертельного захворювання

Королева Великобританії Єлизавета ІІ не буде святкувати свій 94-й день народження. Також вона попросила скасувати салюти в честь свята. Про це пише Reuters.

Пандемія коронавірусу забрала життя понад 14 тис. людей у Великобританії. Зараз країна знаходиться на п'ятому місці за кількістю жертв вірусу.

Церемоніальні збройові салюти, в яких холості постріли стріляють з різних місць по всьому Лондону, зазвичай використовуються королівською родиною позначення особливих випадків, таких як річниці та дні народження. 94 роки королеві Єлизаветі ІІ виповниться 21 квітня.

Наближені до королівської сім'ї джерела відзначають, що це перший подібний запит за 68-річне правління королеви.

Букінгемський палац минулого місяця заявив, що парад на честь офіційного дня народження королеви, який відзначається в червні, не планують проводити традиційним чином через пандемію коронавірусу. Альтернативних планів по заміні параду поки немає, повідомило джерело в суботу.

Раніше "Коментарі" писали про те, що президент Володимир Зеленський привітав українців з Великоднем і закликав залишатися вдома.