Головна Новини Світ Італія Італійські прокурори доводили «провину» Марківа фейками кремлівської пропаганди, - NYT
commentss НОВИНИ Всі новини

Італійські прокурори доводили «провину» Марківа фейками кремлівської пропаганди, - NYT

Обвинувачі у справі Марківа стверджують, що пропаганда не вплинула на вирок

18 грудня 2019, 19:26 comments1431
Поділіться публікацією:
Італійські прокурори доводили «провину» Марківа фейками кремлівської пропаганди, - NYT

Італійські прокурори, які були державними обвинувачами у справі бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, в якості доказів використовували, в тому числі, пропагандистські фейкові матеріали. Про це пише американське видання New York Times.

Відзначається, що в числі доказів провини українця використовувалися два відеосюжети російського пропагандистського телеканалу Russia Today, а також матеріал з сайту "Російська весна" про нібито змову керівництва МВС з бійцями Нацгвардії щодо свідчень на захист Марківа. Пропагандисти показали "документ", згідно з яким побратими Марківа нібито мають давати свідчення на користь бійця. Українська влада визнала цей "документ" фейком.

Представники обвинувачення, в свою чергу, відзначили, що пропагандистські матеріали не були вирішальними для вироку і додали, що присяжні не мають права обговорювати, на підставі яких доказів вони визнали Марківа винним.

"Включення до суду пропаганди і дезинформації, незалежно від її переконливості, викликало тривогу в експертів і деяких політиків", — зазначає видання.

Зокрема, представники партії "Велика Європа" звертали увагу, що судовий процес зіпсований "чутками і забобонами". Політики закликали інституції Євросоюзу направити своїх спостерігачів на розгляд апеляції Марківа. Імовірно, скарга українця буде розглядатися навесні.

Нагадаємо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Національної гвардії Віталію Марківу, обвинуваченому в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років позбавлення волі. Прокурори просили для українця 17 років ув'язнення. Україна подала апеляцію на рішення італійського суду.

У МЗС заявили, що Україна не співпрацювала з італійським слідством по справі Віталія Марківа, що і стало причиною такого жорсткого вироку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!