Головна Новини Світ Італія Названа країна, де кофебреки і перекури зараховують у робочий час
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа країна, де кофебреки і перекури зараховують у робочий час

Суд дозволив іспанським компаніям зараховувати перерви на каву і перекури в робочий час

12 лютого 2020, 07:29 comments2399
Поділіться публікацією:
Названа країна, де кофебреки і перекури зараховують у робочий час

Іспанський суд визнав право компанії віднімати перерви на кави і куріння з реально відпрацьованих працівниками годин у робочий час. Про це повідомляє MBS.News.

Національний суд країни не став заперечувати проти вимоги компанії Galp Energia Espana, коли працівники залишають офіс, а також вказувати причини, за якими вони беруть перерву. Скаргу на такі дії з сторони роботодавців подала Конфедерація профспілок Іспанії.

У суді наголосили, що застосування таких пропускних карток на вході і виході з офісу є гарантом безпеки, а також засобом моніторингу присутності працівників на робочому місці.

26 вересня компанія направила співробітникам електронні листи в яких зазначила, що співробітники, які залишають будівлю офісу в робочий час, повинні вказати причину перерви: кави, куріння або сніданок. При цьому витрачений час не буде включено в робочі години.

Зараз серед іспанських працівників поширена звичка робити перерву на каву не менше 15 хвилин в період з 10:00 до 12:00.

Як повідомляло видання "Коментарі", іспанські фахівці стверджують, що варто пити каву з цукром через те, що кофеїн починає взаємодіяти з глюкозою, в результаті чого збільшується активність роботи деяких відділів мозку. Ідеальна порція цукру в такому випадку становить 2 чайні ложки на 100 мл напою.

Багато людей звикли починати свій ранок з чашки підбадьорливого кави, не підозрюючи, як він діє на організм протягом дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!