Головна Новини Світ Італія В Італії мафія зайнялася соціальною підтримкою тих, хто втратив роботу на карантині
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії мафія зайнялася соціальною підтримкою тих, хто втратив роботу на карантині

Італійська мафія організувала постачання товарів першої необхідності в період карантину в країні

12 квітня 2020, 08:21 comments3705
Поділіться публікацією:
В Італії мафія зайнялася соціальною підтримкою тих, хто втратив роботу на карантині

У найбільш соціально-бідних регіонах південної Італії мафіозні банди почали займатися благодійною діяльністю, забезпечуючи безробітних товарами першої необхідності: продуктами, ліками, засобами гігієни. Про це передає The Guardian.

Причинами такого широкого жесту є зовсім не християнське милосердя легендарних мафіозних кланів Італії, а цілком закономірна ситуація: в розпал тотального карантину люди втрачають роботу і заради того, щоб вижити, влаштовуються на напівлегальний дохід. Завдяки цьому, мафія отримує додатковий приплив грошей, відповідно за давніми законами справедливості, лідери угруповань вирішили таким чином віддячити нужденній верстві населення.

"Мафіозні боси вважають італійські міста своєю вотчиною. Але вони допомагають людям, щоб у першу чергу досягти своїх інтересів", — зазначає слідчий по боротьбі з мафіозними угрупуваннями та глава прокуратури провінції Катандзаро Нікола Граттері.

Правоохоронець підкреслює, що мафіозі, користуючись скрутним економічним становищем у зв'язку з коронавірусом, розраховують стати героями в очах бідних людей. Однак після закінчення карантину злочинці закличуть населення відплатити "послугою за послугу": наприклад, проголосувати за своїх політиків на виборах.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Італії постійно тривають спеціальні операції з ліквідації мафіозних формувань, і остання найбільш велика і успішна сталася наприкінці минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!