Італія набирає 60 тисяч волонтерів для контролю за соціальним дистанціюванням

Волонтери допоможуть не допустити новий спалах коронавірусу в Італії

Уряд Італії прийняв рішення найняти 60 тисяч волонтерів серед італійців для забезпечення дотримання правила соціального дистанціювання. Про це повідомили у виданні Reuters.

Міністр з регіональних питань Італії Франческо Бочча розповів, що таких волонтерів-добровольців будуть називати "цивільними помічниками". Вони будуть допомагати уряду перевіряти групи людей і надавати громадські послуги. Наприклад, доставляти продукти нужденним.

Мер італійського міста Барі Антоніо Декар уточнив, що волонтери також будуть контролювати входи в парки, ринки та інші громадські місця, а також стежити за дотриманням правил соціального дистанціювання в громадських місцях.

Волонтери будуть нагадувати про правила поведінки на вулиці після спалаху коронавіруса Covid-19 у світі, відповідати на запитання людей. Але при цьому вони не зможуть виписувати штрафи.

На момент публікації в Італії коронавірусом Covid-19 захворіли 230 тисяч осіб, з яких майже 33 тисячі померли, а ще 142 тисячі одужали. Таким чином, в Італії продовжують хворіти близько 55 тисяч осіб. Країна займає шосте місце у світі за кількістю хворих.

Як повідомляв портал "Коментарі", пандемія і бізнес: Aston Martin звільнив гендиректора. Його місце займе CEO Mercedes-AMG.