США відкладуть збільшення мит на китайські товари до 15 жовтня

Трамп уточнив, що тарифи будуть збільшені з 25% до 30%

Президент США Дональд Трамп заявив, що перенесе збільшення мит на китайські товари з 1 на 15 жовтня.

"Ми домовилися, в якості жесту доброї волі, про перенесення збільшення тарифів з 1 жовтня на 15 жовтня", — написав Трамп у своєму Twitter.

Він уточнив, що тарифи будуть збільшені з 25% до 30%.

Американський лідер також додав, що пішов на цей крок запитом китайського віце-прем'єра Лю Хе в честь 70-річчя КНР.

3 вересня Трамп заявив, що у США "все добре" на торгових переговорах з Китаєм.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вгалузі Китаю звернулися з позовом до Світової організації торгівлі (СОТ) у зв'язку з введенням американською стороною 1 вересня додаткових мит на продукцію з КНР. Про це йдеться в заяві, опублікованій Мінкомерції Китаю. "1 вересня США ввели додаткові мита 15% на китайську продукцію вартістю $300 млрд. У зв'язку з цим ми подали позов у СОТ, - наголошується в документі, розміщеному на сайті відомства. - Ми будемо рішуче боротися за свої інтереси". У відомстві також висловили Сполученим Штатам рішучий протест у зв'язку з введенням 1 вересня додаткових мит на продукцію з КНР. "Заходи з підвищення мит, вжиті США, серйозно порушують консенсус, який був досягнутий між лідерами наших країн. Китай висловлює з цього приводу свій рішучий протест", - зазначається у відповідному документі Мінкомерції КНР.

У ньому підкреслюється, що Пекін буде "твердо дотримуватися принципів СОТ, відстоюючи свої законні інтереси". "Ми маємо намір жорстко захищати багатосторонні формати співпраці та систему міжнародної торгівлі", - йдеться в заяві.