Головна Новини Світ Близький Схід Американські дипломати покинули територію Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські дипломати покинули територію Сирії

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розкритикував партнерів НАТО за відмову підтримати військову операцію в Сирії

14 жовтня 2019, 18:37 comments2787
Поділіться публікацією:
Американські дипломати покинули територію Сирії

Дипломати США, які працювали над проектами з стабілізації ситуації на північному сході Сирії, покинули територію арабської країни. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомив представник Вашингтона, американські дипломати покинули територію Сирії. Однак він не уточнив, про кого саме йде мова.

Представник додав, що в даний момент в Сирії залишаються американські військовослужбовці, про запланований вихід яких в Білому домі заявляли раніше. Він зазначив, що зараз почалася робота по їх виведенню.

Напередодні глава оборонного відомства США Марк Еспер повідомляв, що Вашингтон почав висновок 1 тисячі американських військовослужбовців з півночі Сирії.

У теж час, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розкритикував партнерів НАТО за відмову підтримати військову операцію в Сирії. За його словами, члени НАТО зобов'язані боротися проти тероризму.

"По ідеї, члени НАТО повинні боротися проти тероризму, однак вони не займають активну позицію з цього питання", — зазначив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про старт операції "Джерело світу", мета якої — боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІД. За словами турецького лідера, метою військової операції є руйнування зони біля південних кордонів Туреччини, яка підконтрольна терористам, для забезпечення миру в Сирії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!