Головна Новини Світ Близький Схід По Ірану прокотилася хвиля протестів: сотня загиблих, а влада відключила інтернет
commentss НОВИНИ Всі новини

По Ірану прокотилася хвиля протестів: сотня загиблих, а влада відключила інтернет

В Ірані почалися масові протести

20 листопада 2019, 14:16 comments1762
Поділіться публікацією:
По Ірану прокотилася хвиля протестів: сотня загиблих, а влада відключила інтернет

Через підвищення ціни на бензин по 20 містах Ірану прокотилися акції протесту, в результаті яких загинуло, щонайменше, 106 осіб і тисячі постраждали, передає правозахисна організація Amnesty International.

За словами очевидців, по демонстрантах з дахів будинків стріляли снайпери, в одному випадку стрілянина велася з вертольота. Крім того, придушення протестних акцій супроводжується відключенням інтернету. Зараз учасники акцій протесту намагаються зірвати роботу декількох нафтових терміналів і нафтовидобувних підприємств країни: вони вже спалили у різних містах понад сто банків і 57 магазинів.

Бунт почався через різкий стрибок ціни на бензин на тлі важкої економічної ситуації, яка була викликана американськими санкціями проти режиму аятол. Влада вважає, що підвищення ціни на бензин принесе користь країні.

Нагадаємо,  за останні дні було затримано близько тисячі осіб. Тоді влада країни готова була піти на компроміс і заявила про доплату різниці малозабезпеченим громадянам Ірану в новому тарифі на бензин. При цьому, люди масово обурилися через те, що уряд Ірану вирішив удвічі підвищити вартість палива — до 20 центів за літр. Пільгову вартість (9 центів) в рамках ліміту підняли на 50%. За цією ціною іранець-автомобіліст може отримати 60 літрів в місяць, власник мотоцикла — 25 літрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!